Formula Student

Què és la Formula Student?

La Formula Student (FS) és la competició universitària més important d’Europa en l’àmbit de l’enginyeria. Recolzada plenament pel sector del motor i els seus màxims exponents, com Ross Brawn, aquesta competició pretén inspirar i desenvolupar nous enginyers per tal que siguin innovadors i emprenedors. Universitats d’arreu del món accepten el repte de dissenyar i construir un monoplaça de competició des de zero, a l’estil d’un equip de Fórmula 1, per tal de participar en tot tipus de proves que demostrin la seva habilitat i es desafiï l’eficiència del vehicle.

Aquest campionat consta d’una sèrie de proves arreu d’Europa, on es realitzen tota mena de tests durant la competició. No només es valora el rendiment del monoplaça en un circuit tancat, sinó que altres elements com el disseny, la fiabilitat, el màrqueting o els costos, també tenen un paper molt important en la puntuació final.

A continuació podeu trobar un petit tastet en forma de vídeo  que us servirà per fer-vos una idea d’algunes proves i l’ambient que es respira en aquesta competició: